Konala, Pitäjänmäki, Reimarla, HELSINKI

Vaeltajat

Vaeltajien  aloitusmerkki

kolmio Kokousajat

Vaeltajaohjelma

Vaeltajaohjelma on jaettu 33 aihealueeseen. Kustakin valitaan vähintään yksi aktiviteetti, jotka tulee suorittaa neljän vuoden sisällä. Erilaisia aktiviteetteja ovat mm. oman ekologisen jalanjälkensä selvittäminen, nuoremman ikäkauden ryhmänjohtajana toimiminen, eri maiden partio-ohjelmiin ja -lupauksiin tutustuminen, kierrätyspisteen rakentaminen vaikkapa kämpälle sekä siitä huolehtiminen jne.

Jokainen kulkee omaa vaelluskarttaansa pitkin, eli kukin vaeltaja tekee itselleen henkilökohtaisen suunnitelman aktiviteeteistaan ja suoritusajankohdista. Ohjelman alkuvaiheeseen kuuluu Suomi-projekti, jonka aikana tutustutaan valitsemaansa paikkaan ryhmässä, sekä myös paremmin muihin ryhmäläisiin. Viimeisenä vaeltajavuotena on tarkoituksena suunnitella ja toteuttaa ulkomaa-projekti. Vaeltajaohjelma loppuu valtakunnalliseen päätösseremoniaan ja vaeltajaohjelman suorittaneet saavat metallisen päätösmerkin.

Piiri järjestää vaeltajien viikonlopun mittaisen piiritapahtuman vuosittain. Lisäksi järjestetään joka vuosi myös valtakunnallinen tapaaminen, jonka yhteydessä pidetään vaeltajien yhteiskunnallisten asioiden seminaari. Tapahtumat ovat oivia paikkoja tutustua muihin vaeltajiin sekä saada ideoita ja innostusta omaan partioelämäänsä. Vaeltajat voivat myös osallistua kisoihin haastamaan muut kisaajat sekä itsensä.

Vaeltajat Jeanne d'Arcissa

Omassa lippukunnassamme mietitään vielä myös vaeltajien kuten muidenkin ikäkausien osalta sopivaa tapaa ottaa ohjelma käyttöön ja muokata sitä oman näköiseksemme. Suomen Partiolaisten suunnittelemia 3-5 hengen vaeltajaryhmiä tullaan tuskin ainakaan lähivuosina näkemään: Tämänhetkisiä vakiintuneita kaveriporukoita on turha lähteä jakamaan ja erottelemaan.

Lähdemme nykyisissä puitteissa innolla suorittamaan aktiviteetteja, tehtäväideoita, jotka on meille valmiiksi suunniteltu. On helpotus toteuttaa välillä jotain, jonka joku muu on meille suunnitellut, eikä aina suunnitella ohjelmaa vain muille! Aktiviteetit ovat mainiota tekemistä, jotka pitävät partiotyökykyämme yllä. Monia aktiviteetteja olemme toki suorittaneetkin "johtajahuollon" nimissä; perinteisiä Ruska-vaelluksia eri kansallispuistoissa, Lappiin suuntautuvia hiihtovaelluksia, onpa lähdetty Alpeillekin asti retkeilemään jylhissä maisemissa. Vaellusten lisäksi on toki maantieteellisesti lähemmäskin sijoittuvia ja ajallisesti lyhyempiä pikkutapahtumia grilli-illoista saunailtoihin. Aktiviteetteja, joita kuka tahansa voi järjestää koska tahansa.

Vaeltaja-ohjelman käyttöönotto ei siis täysin mullista vanhaa toimintaamme. Voimme jatkaa vanhojen juttujen tekemistä uuden ohjelman nimissä. Sen lisäksi olemme saaneet roppakaupalla uusia ideoita, joiden toteuttamiset vain odottavat tekijöitänsä, eli meitä itseämme!


Vaeltajat


Tätä sivua viimeksi muokattu 10.9.2019, 07:33.
© Partiolippukunta Jeanne d'Arc 1938-2017 | www-toimikunta